Online pénztárgépek a plasztikai sebészeteken

  • -

Online pénztárgépek a plasztikai sebészeteken

ONLINE PÉNZTÁRGÉPEK A PLASZTIKAI SEBÉSZETEKEN

Előre bocsátom, hogy ebben a blogomban kizárólag a magánvéleményemet kívánom közre adni és nem vitaindítónak szánom! Emiatt már itt, a bevezetőben jelzem, hogy ezúttal elmarad a korábbi bejegyzéseimet lezáró „Kérdése van? Kérem, írja meg ” mondat! Továbbá nem lesznek se tudományos, se szakirodalmi hivatkozások, de néhány a témával kapcsolatos hírt idézni fogok, hogy az Érdeklődők teljesen tájékozottan alakíthassák ki saját véleményüket.

Ha vicces kedvemben lennék – de valamiért egy ideje nincsen gusztusom tréfarépát reggelizni – akkor ezt írnám alcím gyanánt a Nemzetgazdasági Minisztérium 2016. március 22-i közleménye kapcsán: „Húsvéti ajándék csak a vállalkozó plasztikai sebészeknek jár”.

A hivatalos (miniszteri!) indoklás szerint az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett szolgáltatói területek „különösen fertőzöttek”… Igazán büszkeséggel tölt el az a tudat, hogy az autóalkatrész kereskedők, az autószerelők, a ruhatisztítók, a diszkósok, a tánctermesek és az emberi közérzetet javító egyéb szolgáltatók stb. között szerepelhetek, mint kifehérítendő (sic!) plasztikai (égési) sebész szakorvos. Hatalmas elismerésnek érzem, hogy 6 év orvostudományi egyetem, 5 év általános sebészeti gyakorlat és szakvizsga, további 2 év plasztikai sebészeti gyakorlat és szakvizsga, majd újabb 5 év szakmai felügyelet mellett végzett plasztikai sebészeti tréning, tapasztalatszerzés, folyamatos önképzés után közel 40 évesen eljuthattam oda, hogy ezt a nagy kihívásokkal és óriási felelősséggel járó, speciális tudást és képességeket igénylő hivatást önállóan végezhessem, életfogytig tartó tanulás mellett – és most! Most 33 éves sebész orvosi pályafutásom mérföldköveként ki lettem emelve a magyarországi vállalkozó szakorvosok tízezres táborából! Azzal a közel 200 magyar plasztikai sebész szakorvos kollégámmal együtt, akik nagy része (kb. 150 fő) főállású magánorvosként dolgozik a saját vagy más tulajdonában lévő vállalkozásokban. És bekerültem a már fentebb említett, illusztris társasággal, a szintén megfertőzött szakmák képviselőivel együtt egy virtuális (?) karanténba…

Következzen a Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság (röviden: Magyar Plasztikai Sebész Társaság) hivatalos közleménye, mely a www.plasztika.org.hu/hirek címen is elolvasható.

A Magyar Plasztikai Sebész Társaság és annak vezetősége a törvénykövető magatartás híve és támogatója. Ennek megfelelően semmilyen kifogása nincs az online pénztárgépek plasztikai sebészetekre történő bevezetésével kapcsolatban. Kifogása a bevezetés indoklása és a plasztikai sebészeket negatívan feltüntető egyes nyilatkozatok miatt van: semmi sem támasztja alá, hogy a plasztikai sebészek jövedelemviszonyai lényegesen különböznek az egyéb magánorvosokétól. Kifejezetten negatív diszkriminációnak tartjuk a plasztikai sebészek egyéb magánorvosoktól való megkülönböztetését. Többszörös kezdeményezésünk ellenére a Plasztikai Sebész Társaság semmilyen egyeztetésre nem kapott meghívást. Felháborítónak és nem elfogadhatónak tartjuk, ahogyan egyes nyilatkozatokban a plasztikai sebészeti tevékenységet minősítik.

2016.03.23.                  A Magyar Plasztikai Sebész Társaság Vezetősége

Szemelvények a témával kapcsolatos rövid hírekből

https://www.magyaridok.hu/gazdasag/ezermilliardot-hoztak-az-allamnak-az-online-kasszak

http://profit7.hu/hirek/bovul-az-online-kasszakra-kotelezettek-kore

http://nol.hu/belfold/az-orban-kormany-lemondott-az-elmult-huszonot-ev-legnagyobb-egeszsegugyi-reformjarol-1609067

index.hu/gazdasag/2016/03/25/14_ezer_cegnek_kell_online_penztargepet_beszereznie/

http://www.hirado.hu/2016/03/29/tiltakoznak-a-plasztikai-sebeszek/

http://faktor.hu/faktor-a-plasztikai-sebeszek-szerint-rossz-szinben-tuntetik-fel-oket

http://privatbankar.hu/karrier/kiborultak-a-magyar-plasztikai-sebeszek-a-kormany-dontesen-291828

http://www.portfolio.hu/gazdasag/egeszseggazdasag/miert_csak_a_plasztikai_sebeszeknek_lett_kotelezo_a_penztargep.229686.html

http://www.ma.hu/adougyek.hu/277506/A_plasztikai_sebeszek_nem_ertik_hogy_miert_csak_nekik_kell_online_kasszazni

 

Szinte minden hírportál és sajtóorgánum beszámolt a NGM rendeletéről. Már a címekből eltérő attitűdök jöttek át. Ez így természetes. Én nem tartom a rendeletet teljesen diszkriminatívnak (szemben a Magyar Plasztikai Sebész Társaság vezetőségével), annak ellenére, hogy nem tervezett kiadást és nehézséget is jelent a cégünknek. Ezeket majd megoldjuk, a pénztárgép árát kigazdálkodjuk. Ha majd lehet pályázni a beszerzésükre, pályázunk. Versenyhátrányt okozó negatív diszkriminációt nem érzékelek, mivel minden hazai versenytárs plasztikai sebészetre egyformán vonatkozik a rendelet. Nekem a súlyosan sértő és megalázó jelzővel van a legnagyobb gondom! Ezt visszautasítom. Nem vagyok, nem voltam fertőzött. Az, hogy a hatóság által prejudikált adócsalás egy csoportba sorolt más társadalmi presztízsű szakmákkal, az hagyján. Nagy a felelőssége az autójavító barátomnak is, belegondolni is rossz, hogy mi történne, ha a nyári gumi felszerelésekor nem húzná meg előírásszerűen a csavart?

Annak ellenére, hogy el akarom kerülni a csúsztatásokat és az összemosásokat, kérdezem, hogy hány év tanulás után képes megszerezni egy önálló vállalkozói tevékenységre feljogosító szakképesítést egy autószerelő tanuló és egy pályakezdő orvos? Elismeri-e és kellően megbecsüli-e a magyar társadalom az orvosi hivatást? Nem fordult-e elő, csak a rendszerváltást követő 25 évről beszélve, hogy a társadalmi bűnbakkeresés eltalálta az orvosokat? Feltett szándékom, hogy elkerülöm a demagóg felvetéseket, de a rendelet hírértékét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy szinte mindegyik betegem a rendelet napvilágra kerülése után megkérdezte tőlem, megdöbbenését nem rejtve véka alá, hogy miért csak a plasztikai sebészek?? Miért? A „nem költői” kérdésre tudom a választ. De válaszommal nem szeretnék senkit sem befolyásolni. Gondolkodó embertársaim hamar megtalálják, vagy már eddig is tudták a választ…

Érzelmeim lecsillapodnak lassan-lassan… De tovább gondolva ezt az igazságtalan és szakmailag (közgazdaságilag) nem kellően megalapozott intézkedést és a durván sértő indoklását, újabb és újabb kérdések merülnek fel bennem. Például: van- e releváns adat arra, hogy mi plasztikai sebészek nem vesszük ki arányosan a részünket a társadalmi közteherviselésből? Van-e bizonyíték arra, hogy a magyar plasztikai sebészek luxus körülmények között élnek, és ha igen: annak a fedezete nem igazolható?? Van-e adat arra nézve, hogy évente hány millió adóforintot fizettek be különböző adónemekben a vállalkozó plasztikai sebészek? És van-e adat arra nézve, hogy az OEP finanszírozott egészségügyi ellátást valóban utólag megköszönő betegek által adott hálapénz után mennyi adóforint folyt be? És…és…és…. sorjáznak a kérdések, melyek elvezetnek oda, hogy miért is tart ott az egészségügy ahol és amerre tart…???

Budapest, 2016. április 07.

Dr. Kelemen Ottó Ph.D. egyetemi doktor,  általános sebész szakorvos, plasztikai (égési) sebész szakorvos, Master of Business Administration okleveles közgazda, egészségügyi szakmenedzser….

….avagy egyszerűen Kelemen Ottó magyar magánorvos, két gyermek édesapja, ja és fertőzött adóalany!!

 

 

 

 

 

 


Mellnagyobbítás: 699e Ft

Dr. Kelemen Ottó

Előtte-utána képek

Kelemed imázsfilm


Keresés az oldalon

Médiamegjelenések

Facebook oldalunk

Információk

error: Content is protected !!