Konzultáció kérés

Konzultáció kérés

 

A MŰTÉT ELŐTTI KONZULTÁCIÓ

Konzultációs kérdőív Hölgyeknek | Konzultációs kérdőív Uraknak

Rendeléseink nyitottak, tehát bárki — előzetes bejelentkezés nélkül is – felkeresheti azokat. A várakozás elkerülése érdekében mégis kérjük, hogy előre egyeztetett időpontban érkezzenek meg a műtét előtti megbeszélésre.

A konkrét időponttal rendelkező, előzetesen bejelentkezett páciensek előnyt élveznek azokkal szemben, akik bejelentés nélkül érkeznek! Bejelentkezés lehetséges telefonon és e-mailben is. Nonstop mobil telefonos elérhetőséget biztosít a titkárság: +36 30 577-57-64. Dr. Kelemen Ottó elérhetősége korlátozottabb: +36/30-9935-379. E-mail: info@kelemed.eu

A leggyakoribb eset, hogy egy meghatározott plasztikai műtéttel kapcsolatban keresik fel az Érdeklődők intézetünket. A rendelés tervezhetősége, a kiadott időpontok betarthatósága érdekében kérjük, hogy panaszaikat pontosan, részletesen közöljék.

Ugyanis a Kelemed Plasztikai Sebészeten nagyon nagy hangsúlyt helyeznek a betegek teljes körű tájékoztatására. Emiatt a műtét előtti konzultációk kifejezetten időigényesek, és nem komplikált esetekben is 30 > 45 percig tartanak alkalmanként. A nagyobb és altatásban végzendő esztétikai műtétek előtt minden esetben 2 konzultáció történik. Több (3-4) konzultációra nagyon ritkán van szükség, de előfordulhat, hogy egy különösen bonyolult és ritka eset megoldásának megtervezése, a szóbeli és az írásbeli tájékoztatások, és a kiegészítő magyarázatok miatt a szokásosnál is több időre van szükség.

A kisebb, helyi érzéstelenítésben elvégezhető beavatkozások esetében a konzultációk értelemszerűen rövidebbek, az esetek egyszerűsége miatt. A konzultációk során a potenciális páciens minden panaszát, problémáját meghallgatjuk és írásban rögzítjük. A jelen panaszok felvételét követően a kórtörténeti, kórelőzményi adatokat vesszük fel, majd az állapotfelmérő fizikális vizsgálat történik meg.

Emlővizsgálatnál pld. speciálisan erre a célra kifejlesztett eszközökkel végzünk méréseket, meghatározott anatómiai pontok között, stb. Hölgyek esetében nagyon nagy jelentősége van a terhesség és/vagy szoptatás tényének, mivel fennállásuk esetén semmiféle esztétikai (és/vagy más relatív javallatú) beavatkozást nem végzünk el! Külön kitérünk a káros szenvedélyekre, a gyógyszerszedésre, a gyógyszer túlérzékenységekre, különös tekintettel a helyi érzéstelenítő szerek, az antibiotikumok, és a fájdalomcsillapítók vonatkozásában.

Mivel a menstruációs ciklus alatt sem végezünk beavatkozásokat, fontos adat az utolsó, rendes menstruáció időpontja a műtét tervezésekor. A családi kórelőzmény is nagyon fontos, meghatározott klinikai esetekben nagyon nagy jelentőségű (veleszületett v. öröklődő betegségek, ill. fejlődési rendellenességek, és familiáris, azaz családi halmozódást mutatható betegségek vonatkozásában (pld. emlőbetegségek, daganatok).

Ismert, kezelt idült kísérő betegségek (cukorbetegség, szív-érrendszeri, légúti, idegrendszeri, stb.) egyidejű fennállása esetén minden esetben szükség van a kezelő/gondozó szakorvos közreműködésére, ellenőrző vizsgálatára és véleményére, az operálhatóság, altathatóság és a műtét körüli időszak orvosi teendőinek vonatkozásában. Végül, de nem utolsó sorban meghallgatjuk a páciens kérését a műtéti eredmény vonatkozásában, ill. egyéb, speciális igényeit is (műtéti érzéstelenítés, klinikai elhelyezés, érkezés-távozás a klinikáról, kivizsgálás menete, stb.).

A műtéti érzéstelenítéshez szükséges vizsgálatok listáját írásban átadjuk, szükség esetén beutalókat is kiállítunk. A konzultációról egy írásbeli összefoglaló szakorvosi vélemény születik, melynek első példánya szintén a páciensé. A szakorvosi lelet tartalmaz minden fontos információt, diagnózist, kezelési (alternatívákkal) és kivizsgálási javaslatot, és természetesen egy árajánlatot is (határidővel). A részletes szakorvosi leletek alapján pontosan összehasonlíthatóak lesznek a különböző konzultációk.

Természetesen az első orvos-beteg találkozáson a személyes adatokat is rögzítjük, a személyes adatok védelmét és az orvosi titoktartást betartva! Amennyiben a páciens megtisztelt bennünket bizalmával, és megbízott egy beavatkozás elvégzésével, műtét előtti fotódokumentációt is készítünk. A teljesség igénye szerint foglaltuk össze a konzultáció menetét, tartalmát. Ritkán előfordulnak a fentiektől jelentősen eltérő műtéti előkészítési és kivizsgálási menetrendek, amikor több orvos szakma képviselője működik együtt (multidiszciplináris esetek). A műtétek elvégezhetőségének kérdéskörét és annak speciális vonatkozásait (pszichiátriai és pszichológiai) itt nem részletezzük.

A konzultációkat megkönnyíti és meggyorsítja, ha a bejelentkező páciensek az alábbi kérdőíveket kitöltve elküldik (közvetlen e-mail formájában, mely sem a honlapon, sem másutt nem jelenik majd meg!, és védett, biztonságos csatornán keresztül jut el a címzetthez!!) a vizsgálatot végző szakorvosnak.

Lehetséges a kérdőív letöltése, otthoni kinyomtatása, és a konzultáció kezdetekor történő átadása is. Az egyszerűbb felhasználhatóság érdekében csak kétfajta, de teljességre törekvő kérdőívet alkalmazunk (női/férfi).

Együttműködésükben bízva, azt előre is köszönjük szépen!

 


Mellnagyobbítás: 699e Ft

Dr. Kelemen Ottó

Előtte-utána képek

Kelemed imázsfilm


Keresés az oldalon

Médiamegjelenések

Információk

error: Content is protected !!