Mellplasztika

 • -

Mellplasztika

MELLPLASZTIKA

(BUDAPEST 2015)

A mellplasztika a női és a férfi melleken végzett plasztikai sebészeti műtétek általános elnevezése. A mellplasztika gyakori kérdései között első helyen szerepel a mellplasztika árak utáni érdeklődés. A gyakori kérdésre csak akkor tudunk egy tól – ig árat mondani, mellplasztika előtti konzultáció és vizsgálat nélkül, ha az Érdeklődő pontosítja, hogy milyen típusú mellplasztika elvégzésre gondol. Természetesen vannak olyan mellplasztika típusok, amelyeket csak a hölgyek esetében, ill. melyeket speciálisan csak az urak esetében végzünk.

Ha már most konkrét kérdése van, akkor okostelefonon megérintve az alábbi képet azonnal tárcsázhat minket:

Üzenjen nekünk az alábbi űrlapon keresztül:

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám

Tárgy

Üzenet

captcha

A mellplasztika után érdeklődő hölgyek az esetek többségében a mellnagyobbításról szeretnének információt kapni. A lógó mellek esetében a mellplasztika a mellfelvarrást jelenti. Gyakori eset, hogy egy ülésben kell a két említett beavatkozást, azaz a mellnagyobbítást és a mellfelvarrást egyszerre elvégeznünk. Ez az összetett mellplasztika az úgynevezett mellnagyobbítás egyidejű mellfelvarrással megnevezésű mellplasztika. Az átlagosnál nagyobb súlyú (és emiatt lógó) mellek műtéti megoldása a mellek kisebbítése és felvarrása egy ülésben: ez a redukciós mellplasztika.

A mell aszimmetriák műtétei sokféle variációban valósulhatnak meg, annak függvényében, hogy a mellek közötti eltérést mi okozza (a nagyság, a helyzet és az alak eltérésének kombinációi). Az aszimmetrikus melleken, a közelítő szimmetria érdekében végzett mellplasztika a már említett mellplasztika többféle típusának a kombinációját jelenti. A mellplasztika fórum egy lehetőség a mellplasztika iránt érdeklődő páciensek számára, hogy információhoz jussanak.

Tapasztalataim szerint a mellplasztika fórum látogatói is, hasonlóan más plasztikai fórumokhoz, sok helytelen, feltételezéseken és egyedi rossz tapasztalaton alapuló mellplasztika fórum tapasztalatot szereznek, ugyanis az ott említett esetek nem vonatkoztathatóak más páciensre. Annál is inkább, mivel a mellplasztika fórum hozzászólói becenéven kommentálnak, és figyelmen kívül hagyják, hogy minden páciens/beteg más és más, továbbá hogy a kezelő orvosok tapasztalata, műtéttechnikája is eltérő. Röviden: a mellplasztika fórumon szerzett információkat kéretik fenntartással fogadni!

Mellplasztika ára: mitől függ a mellplasztika ára?

A mellplasztika árak 2015-ben sem mutatnak (ill. nem mutathatnának!) jelentősebb eltérést, mivel a mellplasztika rezsi költségei és az adott mellplasztika során végzendő műtétek díja egy viszonylag szűkebb tartományban mozog. Természetesen minőségi mellplasztika az elvárás és a cél.

A mellplasztika akciók árelőnye kérdéses lehet. Ugyanis a rezsi költségek és a kiváló minőségű mellimplantátumok és egyéb segédeszközök árszínvonala adott. Az esztétikai mellplasztika ára ÁFA-t is tartalmaz, mely 27%. Ezen tények figyelembevételével érthető, hogy a mellplasztika árak egy bizonyos szint alatt nem képzelhetőek el. A mellplasztika akció kedvezmény tartalmát a kezelő orvos mérsékeltebb munkadíja jelenti általában. A mellplasztika orvosi, latin nyelvű elnevezéseit a későbbiekben bemutatjuk. Egy magánorvos nem tud a mellplasztika árával versenyezni (és nem is kíván), ha azt TB támogatással végzik.

Ritka esetben indokolt a mellplasztika TB támogatással. A Kelemed Plasztika & Anti-aging & Hegkezelések magánintézet pécsi telephellyel is rendelkezik, de a mellplasztika Budapesten történik (az Art Medic Plasztikai sebészet és Esztétikai központban, Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 107, 1026). A honlapunkon olvasható blog rovatban a mellplasztika is gyakori téma lesz.

A mellplasztika legfrissebb eredményeit fogom közölni és magyarázni.

Mellplasztika  megnevezések angolul

Mivel az angol nyelv az orvosi nyelv, sok angol kifejezés honosodott meg a mindennapi szóhasználatban. A mellplasztika angolul: mammaplasty, breast lifting, reduction mammaplasty, breast enlargement, breast augmentation, stb.  Intézetünkben mellplasztikát altatás nélkül csak meghatározott mellplasztika esetében végzünk.

A mellplasztika helyi érzéstelenítésben a Kelemed Plasztika saját járó beteg budapesti műtőjében történik. Pécsett mellplasztikát nem végzünk. A budapesti mellplasztika árak emiatt kedvezőek, mérsékeltek. A mellplasztika egészségpénztári finanszírozása megoldott partnereink révén. De intézetünkben nem lehetséges mellplasztika végzése TB-re, mivel nem rendelkezünk TB szerződéssel.

A mellplasztika fórumokon sok téves, ill. félreérthető és nem egyértelmű információ olvasható. Javasoljuk, hogy a plasztikai sebész szakorvosok honlapján és a mellplasztika blog oldalakon tájékozódjanak inkább az Érdeklődők.

Mellplasztika folyamata

A mellplasztika folyamata honlapunkon az egyes konkrét mellplasztika műtéttípusnál szerepel részletesen, beleértve a mellplasztika előtti kivizsgálást, a mellplasztika utáni gyógyulási folyamatot, a mellplasztika utáni sportolást, stb. A mellplasztika előtti első lépés a konzultáció. A mellplasztika gyakori kérdéseire adott válaszok is az egyes rovatokban olvashatóak. A mellplasztika galéria minden egyes mellplasztika műtéttípusból tartalmaz egy-egy mellplasztika előtt-után fényképsorozatot.

Ezek a mellplasztika műtétek a következő sorrendben szerepelnek majd lentebb: mellnagyobbítás, mellfelvarrás, mellnagyobbítás egyidejű mellfelvarrással, mellkisebbítés, mell aszimmetriák, és férfi mellplasztika. Viszonylag újabb keletű mellplasztika módszer a saját zsírfeltöltéssel végzett műtét. Tágabb értelemben véve ide tartozik a mellbimbóplasztika, a mellbimbóudvarplasztika, a mell bőrének és hegeinek a plasztikája is.

A férfi mellplasztika

A férfi mellplasztika célja a nőiesen megnagyobbodott mell férfiassá tétele. A gynecomastiának nevezett betegség különböző életkorban fordulhat elő, és lehet csak működési (funkcionális) zavar következménye (ez a gyakoribb eset), de lehet szervi betegség (azaz organikus betegség: például női hormonokat termelő heredaganat) tünete is a nőiesen megnagyobbodott férfi mell.

A férfi mellplasztika elnevezés is többféle műtétet tartalmaz. Leggyakrabban a mellek mirigyállományának teljes eltávolítását végezzük a mellbimbóudvar körüli félköríves vagy fordított omega-alakú bőrmetszésből, kiegészítve a mell környezetében lerakódott zsírpárna zsírleszívással történő kontúrkorrekcióval. Ha előre haladott, a mellek lógásával járó állapotról van szó, akkor a férfi mellfelvarrás is indokolt.

A fenti rövid ismertetésből érthetővé válik, hogy a konzultációra jelentkező páciensek panasza és mellplasztikával kapcsolatos kérése gyakran nagyon tág értelemben megfogalmazott és sokszor nem egyértelmű, hogy pontosan milyen mellplasztika lehet indokolt az adott esetben? Az alábbiakban összefoglaljuk és csoportosítjuk a mellplasztika tárgykörébe tartozó hétköznapi elnevezéseket és orvosi szakkifejezéseket is.

Mellplasztika (plastica mammae) típusok:

 • Mellnagyobbítás (plastica mammae per augmentationem)
 • Mellfelvarrás (mastopexia)
 • Mellkisebbítés (plastica mammae per reductionem)
 • Mellbimbóplasztika (plastica mamillae)
 • Mellbimbóudvarplasztika (plastica areolae mammae)
 • Mellhelyreállítás (reconstructio mammae)
 • Mirigyállomány eltávolítás a mell bőre alól (mastectomia subcutanea)
 • Zsírleszívás mellen (liposuctio)

 

Mellplasztika, kapcsolódó diagnózisok:

 • Nőiesen megnagyobbodott férfi mell (gynecomastia)
 • Eltérő, aszimmetrikus mellek (asymmetria mammarum)
 • Lógó mell (ptosis mammae)
 • Kórosan megnagyobbodott mell (hypertrophia mammae)
 • Fejletlen mell (hypoplasia mammae)
 • Mellbimbó (mamilla)
 • Mellbimbóudvar (areola mammae)
 • Mell (mamma)

MELLPLASZTIKA FOTÓ GALÉRIA

 1. MELLNAGYOBBÍTÁS »
 2. MELLNAGYOBBÍTÁS EGYIDEJŰ MELFELVARRÁSSAL »
 3. MELLFELVARRÁS »
 4. MELLKISEBBÍTÉS »
 5. MELL ASZIMMETRIA »
 6. FÉRFI MELLPLASZTIKA »

MELLPLASZTIKA ÁRAK 2014.:  KELEMED PLASZTIKA, BUDAPEST

ALL INCLUSIVE  MELLNAGYOBBÍTÁS:   bruttó 699.000 Forinttól
ALL INCLUSIVE PLUS MELLNAGYOBBÍTÁS:   bruttó 749.000 Forinttól
     
MELLFELVARRÁS (HELYI ÉRZÉST.):   bruttó 249.000 Forinttól
MELLFELVARRÁS (ALTATÁS):   bruttó 349.000 Forinttól
     
MELLKISEBBÍTÉSES FELVARRÁS:   bruttó 499.000 Forinttól
     
MELL ASZIMMETRIA:   ESETTŐL FÜGGŐ, EGYEDI DÍJAZÁS
     
FÉRFI MELLPLASZTIKA (HELYI ÉRZÉST.):   bruttó 189.000 Forinttól
FÉRFI MELLPLASZTIKA (ALTATÁS):   bruttó 389.000 Forinttól

Kérdése van a mellplasztika műtéttel, a mellplasztika árral, a mellplasztika műtét előtti kivizsgálásával, a mellplasztika menetével, a mellplasztika utáni gyógyulási időszakkal kapcsolatban?

Kérem írja meg a kelemed@kelemed.eu e-mail címre, vagy  kérdezzen telefonon (09.00 > 21.00 között):  30/ 577 57 64

Budapest, 2015. JANUÁR 25.             Dr. Kelemen Ottó PhD

plasztikai sebész főorvos,

a Kelemed Plasztika vezető orvosa


Mellnagyobbítás: 699e Ft

Dr. Kelemen Ottó

Előtte-utána képek

Kelemed imázsfilm


Keresés az oldalon

Médiamegjelenések

Információk