Fokozott izzadás botox kezelése

Az apokrin verejtékmirigyek kórosan fokozott működése okozza a kórosan fokozott izzadást, mely leggyakrabban a hónaljat, majd a tenyért, ritkábban a láb talpi felszínét érinti. A betegség orvosi neve hiperhidrosis. Az esetek döntő többségében működési zavarról van szó, szervi eredet nagyon – nagyon ritkán igazolódott. Gyakrabban fordul elő a stresszre érzékeny, a szorongó és labilis lelki alkatú, állapotú emberekben. A higiénés problémákon túl a közösségi, emberi kapcsolatok kiteljesedését is gátolja a betegség, emiatt kezelése egyértelműen indokolt. A különböző bőrgyógyászati, helyi és egyéb gyógyszeres kezeléseknél is hatásosabb a botox kezelés.

A verejtékmirigyek kimutatása a lehetőleg szőrtelenített hónalji bőrfelszín jód-keményítő próbájával történik. Az elszíneződést a verejtékben lévő Natrium klorid (konyhasó) okozza. Ezzel a módszerrel pontosan fel lehet térképezni, hogy hol helyezkednek el a túlműködő verejtékmirigy gócok.

A hiperhidrosis kezelése

A Botox kezelés tilos

A botoxos izzadásgátlás tartóssága

Tapasztalati tény, hogy az első kezelés átlagosan 6-8 hónapon át hatásos, majd a további kezelések tartóssága fokozatosan nő és a 3.-4. kezelés tartóssága általában már eléri a 12 hónapot.

A botox tartósságát befolyásoló tényezők

A Botox kezelés utáni utasítások

A Botox kezelés ára

Ha Ön nem találta meg egyik botoxos rovatban sem a keresett információt, kérem írjon e-mailt a kelemed@kelemed.eu címre!

Dr. Kelemen Ottó

Konzultációs kérdőív

    Kérem, írja le, hogy milyen plasztikai sebészeti (vagy másféle)
    műtét/beavatkozás/kezelés érdeklő Önt.    Bejelentkezés konzultációra: kérem, válassza ki a várost és a napot.
    A konzultáció pontos időpontjáról és várható időtartamáról értesítjük Önt.

    Kérem, gépelje be a képen látható karaktereket: captcha