Mell hegkorrekció

Amit tudni kell és érdemes a mell hegkorrekciókról!

A hegkezelések lehetnek műtét nélküli, úgynevezett konzervatív hegkezelések és lehetnek hegkorrekciók, hegműtétek. Leggyakrabban a műtéti hegek okoznak panaszt, más eredetű hegekkel viszonylag ritkábban találkozunk. De a gyulladás és az égéssérülés okozta erősen torzító hegek sem túlzottan ritkák.

A kóros hegtípusok

A nem kóros hegtípusok

A szabálytalan hegekről

Nagyon gyakran a fenti típusok közé be nem sorolható, de valamilyen panaszt okozó, vagy szabálytalan alakú, vagy túl nagy méretű, kiszélesedett, vagy letapadt, sötét vagy ellenkezőleg túl világos színű hegekkel találkozunk. Ezek a hegek nem kóros hegek, több hónappal a mellműtét után már végleges az állapotuk, nem fognak javulni. Emiatt ilyen esetekben hegkorrekciót javaslok. A műtét általában helyi érzéstelenítésben elvégezhető. Hegutókezelésre szükség van.

A mell keloidokról

A mellek bőrén ritkábban, ellenben a dekoltázs területén nagyon gyakran alakulnak ki keloidok. Súlyos problémát és összetett panaszt okoznak, főleg a hölgyeknek ezek az ép bőrben növekvő kóros hegek. Kezelésük mindig kombinált és testre szabott terv szerint történik. A nagyon magas kiújulási hajlamuk miatt a műtét mérlegelendő. A keloidok oka ismeretlen. Emiatt oki kezelésre még nincs lehetőség.

A műtét utáni vonalasan burjánzó (lineáris hipertrófiás) hegekről

Bármilyen fajta mellplasztika után kialakulhatnak ilyen kóros hegek. A burjánzó hegek okai jól ismertek. Különböző sebgyógyulási zavarok után szinte kivétel nélkül létre jönnek. A túlzottan feszülő varratok, a nagy súlyú mellre ható gravitáció, a problémás és kockázatos bőrtípusok, a műtét utáni nagy mértékű szöveti feszültség és egyéb helyi okok miatt alakul ki a hegburjánzás. A kiújulás kockázata szakszerű ellátás esetén csekély. Műtét, egyes esetekben sugárkezelés és szilikon tapaszos utókezelés, továbbá hosszú ideig zárt, nagyon erős kompressziós melltartó viselése indokolt.

A mell hegvizsgálata során – függetlenül attól, hogy műtéten vagy sérülésen/betegségen átesett mellről van-e szó – nemcsak a heget vizsgáljuk meg, hanem mindkét mellet, a csontos mellkast, a mellizmokat és a mellkasi bőr tulajdonságait is. Fénykép kötelező.

Várom kérdéseiket a kelemed@kelemed.eu címre!

Bejelentkezés:  +36 30 577 57 64

Konzultációs kérdőív

    Kérem, írja le, hogy milyen plasztikai sebészeti (vagy másféle)
    műtét/beavatkozás/kezelés érdeklő Önt.    Bejelentkezés konzultációra: kérem, válassza ki a várost és a napot.
    A konzultáció pontos időpontjáról és várható időtartamáról értesítjük Önt.

    Kérem, gépelje be a képen látható karaktereket: captcha