Mellplasztika szövődmények ellátása

A műtéti szövődmények gyakorisága adatgyűjtéssel határozható meg. Kijelentem, hogy a leggondosabb orvosi ténykedés esetén is kialakulhatnak és ki is alakulnak szövődmények. Ezek alapvetően előre nem láthatók. Mi ennek az oka? Az azonos műtéttípusok sem egységesíthetők, mert minden beteg és minden páciens különböző. Ez a különbözőség nagyon sokféle, nagyon változatos.

A műtéti szövődményekről és azok gyakoriságáról a műtét előtt részletes tájékoztatást kell adnia a kezelő orvosnak.

Ha kialakult egy műtéti szövődmény, annak az ellátása a kezelő orvos kötelessége. Akár korai, akár késői szövődményről van szó.

Sajnos néha előfordul, hogy egy műtéti szövődmény a páciensben bizalomvesztést okoz kezelő orvosával szemben. Határozott meggyőződésem, hogy stabil alapokon nyugvó, „jó” orvos-beteg kapcsolat esetén ez a bizalomvesztés nagyon-nagyon ritkán jön létre.

A korai műtéti szövődmények ellátásában az új kezelő orvosi beavatkozásnak minimális az esélye, a lehetősége. Előfordult az évek során, hogy egy-egy esetben segítséget kértek tőlem a korai szövődmény orvoslására. A helyes és etikus orvosi viselkedés azt kívánja meg, hogy a beteget megvizsgáljuk, megnyugtatóan tájékoztassuk és visszairányítsuk kezelő orvosához.

A késői műtét utáni szövődmények ellátásában másként ítélem meg a helyzetet. A betegnek szakorvosi segítségre van szüksége és teljes bizalomvesztés esetén nem lehet visszairányítani kezelő orvosához. Kizárólag ilyen esetekben vállalom el a késői szövődmények ellátását, amikor nem hozható rendbe az orvos-beteg viszony.

Az alábbi késői mellplasztika szövődmény korrekcióját vállalom

Kérdéseit kérem írja meg a kelemed@kelemed.eu címre!

Elérhetőség:  +36 30 577 57 64

Konzultációs kérdőív

    Kérem, írja le, hogy milyen plasztikai sebészeti (vagy másféle)
    műtét/beavatkozás/kezelés érdeklő Önt.    Bejelentkezés konzultációra: kérem, válassza ki a várost és a napot.
    A konzultáció pontos időpontjáról és várható időtartamáról értesítjük Önt.

    Kérem, gépelje be a képen látható karaktereket: captcha