Mellkisebbítés

A mellkisebbítés lényege a túlfejlett, túlsúlyos mellek megkisebbítése és a meghagyott mell szövetek megformálása és felvarrása. A mellkisebbítést szinte kivétel nélkül altatásban végezzük. Ritkán előfordulhat, hogy a mérsékelt mellkisebbítést helyi érzéstelenítésben végezzük el, például egy féloldali, aszimmetriát okozó esetben. A jelentős mellmegnagyobbodást (orvosi nevén: mell hipertrófia) azonban csak altatásban operáljuk.

A kórosan megnagyobbodott mellek különböző súlyosságú csoportokba sorolhatók. A legextrémebb állapotot nevezzük gigantomasztiának, amikor egy-egy hatalmas mell több kilogramm súlyú.

A mellkisebbítés műtéttípusok

A mellkisebbítés célja

A túl nagy méretű és lógó és súlyos mozgásszervi panaszokat okozó melleket normál/átlagos méretűre kisebbítve helyreállítsa, megformálja és rögzítse, felvarrja. A tervezés során figyelembe vesszük a testarányokat, a tápláltságot és természetesen a beteg kérését is, de aránytalanul kicsi mellnagyságot nem vállalunk. A műtét során eltávolítjuk a mell mirigyállományát, a bőrfelesleget, és megkisebbítjük a mellbimbóudvart és a mellek tengelyébe és a mell legmagasabb pontjára helyezzük a mellbimbókat. A mirigyállomány alá biztonsági szívócsövet helyezünk be rövid időre. Az eltávolított szöveteket minden esetben kórszövettani vizsgálatra küldjük, előtte súlyukat lemérjük.

A mellkisebbítés előtti kivizsgálás

Megegyezik a más típusú mellplasztikák műtét előtti kivizsgálására vonatkozó szabályokkal. 30 év felett mammográfia indokolt.

A mellkisebbítés lehetséges korai műtéti szövődményei

Kiemelendő a mellbimbó-mellbimbóudvar komplexum beidegzésének megváltozása (csökken, vagy meg is szűnhet). Továbbá a bimbó emelésének mértékétől függően károsodhat a mellbimbó-mellbimbóudvar vérkeringése, súlyos esetben el is halhat. A mirigyállomány és a szírszövet gyulladása elhúzódó lehet. A hegek gyakran megvastagodnak. A műtéti szimmetria csak közelítő jellegű és mértékű. Ritkán előfordulhat azonban szignifikáns mértékű eltérés is.

Mellkisebbítés utáni utasítások

Testre szabott utasításokat adunk. A kompressziós melltartó hosszabb ideig viselendő, mint más mellplasztikák esetében. Tapasztalataim szerint 5-6 hónapos speciális (kompressziós és/vagy gyógy) melltartó viselése indokolt. A vállövet terhelő sport több hónapig tilos. Hegkezelés kivétel nélkül szükséges, mert szinte minden esetben előfordul kisebb-nagyobb heg panasz.

A mellkisebbítés konzultáció időigényes, mert részletes tájékoztatást adunk a tervezésről, a kivitelezésről és rajzzal is illusztráljuk a műtétet,  hogy minden érthető legyen és a konzultáció után átgondolt döntésre képesek legyenek a páciensek.

Mellkisebbítés árak

(all inclusive, altatás, 1 db kompr. melltartó, 2 db kórszövettani vizsgálat)

Mellkisebbítés árak magyarázata

A mellenként 400-500 gramm feletti kisebbítés esetén már nagy mértékű kisebbítésről beszélünk, melyet helyreállító műtétként határoz meg a plasztikai sebészet. Ezáltal gyógyító-megelőző műtét, mely ÁFA-mentes. Véleményem szerint egy egyik legnagyobb és legösszetettebb és legnehezebb mellműtét a mellkisebbítés. A TB (OEP) finanszírozásról kéretik az állami egészségügy által finanszírozott plasztikai sebészeti szakrendeléseken érdeklődni.

Konzultációs kérdőív

    Kérem, írja le, hogy milyen plasztikai sebészeti (vagy másféle)
    műtét/beavatkozás/kezelés érdeklő Önt.    Bejelentkezés konzultációra: kérem, válassza ki a várost és a napot.
    A konzultáció pontos időpontjáról és várható időtartamáról értesítjük Önt.

    Kérem, gépelje be a képen látható karaktereket: captcha