Daganat mirigyállomány eltávolítás

A rosszindulatú daganat kialakulását megelőző mellmirigyállomány eltávolítására többféle műtét végezhető. Ezeket a beavatkozásokat összefoglaló orvosi névvel szubkután masztektomiának nevezik.

Mi a szubkután masztektómia lényege és célja?

A műtét során megkíméljük a mell bőrét és általában megőrizzük a mellbimbóudvar-komplexumot is, a bőr alól egészben eltávolításra kerül a mell mirigyállománya. Azonnali mellhelyreállítást végzünk, izom alatti mellimplantátum beültetéssel. Természetesen az implantátumot befogadó izom alatti zsebet és a bőr alatti szöveti rést is szívó csövekkel látjuk el.

Milyen betegségek esetén indokolt a szubkután masztektómia?

A melldaganatokkal foglalkozó tudomány, a szenológia. Jól meghatározott daganat megelőző állapotokban indokolt a műtét. Itt terjedelmi okok miatt nem részletezem, de a leggyakrabban örökletes, nagy rosszindulatú daganat kockázattal járó állapotokban: mint például a BRCA pozitivitás, ill. más, proliferatív mirigyállomány betegségekben is indokolt a megelőzés.

Nagyon fontos információ!

A profilaktikus szubkután masztektómia TB-támogatott műtét. Magán praxis keretében kizárólag a beteg határozott kérésére és kizárólag csak abban az esetben vállaljuk a műtét elvégzését, ha klinikai kivizsgálása megtörtént és az emlődaganatok kezelését meghatározó orvoscsoport (úgynevezett oncoteam) döntése megszületett.

Kérdéseit elküldheti a kelemed@kelemed.eu címre!

Konzultációs kérdőív

    Kérem, írja le, hogy milyen plasztikai sebészeti (vagy másféle)
    műtét/beavatkozás/kezelés érdeklő Önt.    Bejelentkezés konzultációra: kérem, válassza ki a várost és a napot.
    A konzultáció pontos időpontjáról és várható időtartamáról értesítjük Önt.

    Kérem, gépelje be a képen látható karaktereket: captcha