Mellimplantátum választás

  • -

Mellimplantátum választás

A mellimplantátum választás felelőssége

Pár hete olvastam egy plasztikai sebészeti és kozmetológiai hírlevélben a mellimplantátum választás felelősségéről egy publicisztikai (?) írást, miszerint a mellimplantátum kiválasztásáért a páciens a felelős teljes egészében… Újra és újra elolvastam a mondatot, mely nem szó szerint, de hasonlóképpen volt megfogalmazva: ” … a mellimplantátum kiválasztás a páciens felelőssége…”. Én ezt így feketén-fehéren, kerek-perec módon kinyilatkoztatva nem tudom elfogadni!

Ha már most kérdése van, hívja a +36 30 577 5764 telefonszámot, vagy üzenjen nekünk az alábbi űrlapon keresztül:

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám

Tárgy

Üzenet

captcha

Kinek a felelőssége a mellimplantátum kiválasztása?

Véleményem szerint (és erről a témáról már írtam korábban is a honlap mellimplantátumok című rovatában) a felelősség nagyobb hányada a leendő kezelő orvost terheli. Miért is?? Mert úgynevezett információs aszimmetria áll fenn ebben az esetben. A plasztikai sebész birtokában van (ill. kell lennie) a legfrissebb ismereteknek, adatoknak. Tájékozottsága nem mérhető a laikus páciens tájékozottsági szintjéhez. Még az internet korában sem, mert a neten sok téves infó található és tájékozódni csak hiteles szakmai és tudományos oldalakon érdemes.

A konzultáció fontossága

A konzultáció során a mellimplantátumokat kézbe adjuk és elmagyarázzuk a fizikai tulajdonságait, a méret és forma jellemzőit,  a cseregarancia feltételeit, a gyártó adatait és nem utolsósorban a mellimplantátum árát is. A páciens meggyőzhető arról, hogy az adott termék kiváló minőségű. Az alacsonyabb ár mindig szerényebb minőséget jelent, de sajnos a magas ár nem jelent minden esetben magas minőséget! Több olyan esettel is találkoztam az elmúlt évek során, amikor egy átlagos minőségű, majd rövidesen nagyon problémássá vált terméket a világ legjobb mellimplantátumaként (!) ajánlottak beültetésre. A statisztikai adatgyűjtés a múltbeli eseményekből táplálkozik.

Melyik mellimplantátum a legjobb?

Ezek alapján sem lehet azonban kategorikusan kijelenteni, hogy mely mellimplantátum a legjobb, vagy a legeslegjobb a világon. Vannak objektív támpontok (FDA, IQUAM, stb.) és vannak saját, tapasztalaton alapuló tények. A saját véleményemet erről vállalom és a konzultációk alkalmával minden esetben el is magyarázom, hogy miért azt a két-három terméket ajánlom beültetésre, és miért vannak olyan termékek, melyek beültetését nem vállalom el. Akkor sem, ha a páciens aláírja, hogy vállalja a felelősséget az implantátum választásért. Aminek az oka az alacsonyabb bekerülési ár… Gyakorlatomban a felső középkategória árszínvonalától érhetőek el az ún. all inclusive mellnagyobbítás csomagok.

Beültetésre prémium minőségű mellimplantátumokat javaslok minden esetben. Én vállalom azt, hogy döntően az én felelősségem, hogy mely terméket ajánlom beültetésre, és ültetem be. Tudatosan nem írok le márkaneveket, tudatosan nem alkalmazok “termékmegjelenítést”. Mivel a szabad kezelő orvosválasztás a szinte feltétel nélküli bizalmat jelenti a páciens részéről, a kezelő orvos felelőssége már a mellimplantátum kiválasztásakor hatalmas… Többféle megközelítésben lehetne még elemezni a fentieket, de reményeim szerint érthetően meg tudtam fogalmazni véleményemet a fent idézett kijelentésről.

Dr. Kelemen Ottó, 2015. augusztusa

Kérem, ha kérdése, vagy ha téma javaslata van, ne habozzon megírni e-mailben a  kelemed@kelemed.eu címre!


Mellnagyobbítás: 699e Ft

Dr. Kelemen Ottó

Előtte-utána képek

Kelemed imázsfilm


Keresés az oldalon

Médiamegjelenések

Információk