MELLNAGYOBBÍTÁS MENETE

  • Konzultáció (implantátum próbával, 30 – 45 perc). Ingyenes!
  • Műtéti időpont foglalás (10% foglaló megfizetésével)
  • Műtét előtti kivizsgálás
  • A leletek elküldése a kelemed@kelemed.eu e-mail címre
  • Felkészülés a műtétre
  • Műtét

A műtét és a hazabocsátás napja

A műtétre kérem érkezzenek pontosan. Ha késnek, kérem  jelezzék megérkezésük várható időpontját. A műtéti előkészítés 40 – 60 percet vesz igénybe. A műtét altatásban történik, átlagosan 1,5 óráig tart. A magánklinikán egy napot töltenek. Szükséges a köntös, a papucs, a tisztálkodás és az intim higiénia eszközei. Kizárólag a kapott ételt fogyaszthatják. Teát és szénsavmentes ásványvizet ihatnak. Az első felkelés az ápoló segítségével történik. A műtét a mellizmok feszülését és fájdalmát okozza, ezt gyógyszerekkel csillapítjuk. Pár nap alatt fokozatosan enyhülnek és általában egy hét alatt teljesen megszűnnek a mellizom panaszok.

A hazabocsátás előtt komplett ellenőrző vizsgálat, a biztonsági cső eltávolítás, a kompressziós melltartó és pánt feladás történik. Csak és kizárólag kísérővel távozhatnak a klinikáról.   Távozás előtt zárójelentést 2 példányban, recepteket, implantátum igazolványt, cseregarancia kártyát, kezelő orvosi utasításokat kapnak.

 A gyógyulási időszak

Otthon szakaszosan aktív pihenés, de fizikai kímélet indokolt. A műtét után nem minősülnek betegnek. Önök egy megterhelő műtét után lábadoznak, és nem fekvő betegek! A melltartót és a pántot csak a tisztálkodás idejére vehetik le. Vízálló kötéssel zuhanyozhatnak.

A gyógyszereket előírás szerint kell szedni. Az antibiotikumot 4 napig, a fájdalomcsillapítót és az izomlazító tablettát a panaszok megszűnéséig szedjék. Az izomlazító okozhat bágyadtságot, ilyenkor az adagját felére kell csökkenteni, vagy csak este bevenni fél tablettát. Az antibiotikum okozhat emésztési zavart, puffadást, hasmenést. Elsőként élőflórás joghurtot igyanak. Ha a panaszok nem szűnnének meg, akkor probiotikum szedése indokolt lehet. A trombózist megelőző injekciót a hasfal vagy a comb bőre alá kell beadni (10 napon át, lehetőleg ugyanabban az időben). A Ne dohányozzanak. Fogyasszanak sok folyadékot és többször étkezzenek, kevés és könnyen emészthető ételt. Multivitamin, C-vitamin, Béres-csepp, Echinacea-csepp már szedhető.

Az első kontrol vizsgálat a műtét utáni 6. – 8., a varratszedés a 12. – 14. napon történik. A következő mellnagyobbítás utáni ellenőrző vizsgálat a műtét utáni 4. héten lesz, ekkor tanítjuk be a masszírozás helyes technikáját. Ezt követően a panaszmentesés gyógyulófélben lévő hölgyek esetében az újabb kontrol időpontját rugalmasan kezelem.

A panaszokat mobiltelefonon kérem azonnal jelezni.

Az első héten tilos autót vezetni! Az első hónapban tilos ritmikus karmozdulatokkal járó házi munkát végezni, tilos vasalni, porszívózni, ablakot törölni, rántást kavarni 😊 Három hónapig nem javasolt a hason fekvés, a szauna, a gőz- és a termálfürdő. A testedzés, a súlyzó, a megerőltető sport is tilos 8-10. hétig.

Szabad kötés nélkül zuhanyozni a műtét utáni 8.-9. naptól. A mellek bőrét testápolóval hidratálni indokolt.  A friss hegeket ápolni kell: körömvirágkrémmel, Aloea vera géllel, Cicaplast vagy Bioderma Sensibio kozmetikummal.  Szabad autót vezetni rövid távon. Szolárium 3-4 héttel a műtét után megengedett, de a hegeket teljesen le kell fedni. Szabad szeretkezni, de  a mell tabu! Éjszaka melltartó nélkül aludni az 5. héttől lehet. A mellek gyengéd masszírozása, az implantátumok átmozgatása pár percig kívánatos. Sportmelltartó tökéletes megoldás cseremelltartónak. Rövid időre alkalmi viselet és fehérnemű melltartó megengedett.

A munkába állás szellemi munka esetén általában 7-14 nap után, könnyű fizikai munka esetén 6-8 hét után, erős fizikai munka és versenyszerűen sport esetén 10-12 hét után.

Nem talált választ minden kérdésére??

Kérem írja meg vagy mondja el!

kelemed@kelemed.eu +36 30 99 35 379

Látogassa meg honlapjaimat!

www.mellnagyobbitas-mellplasztika.hu

www.plasztika.info.hu

Dr. Kelemen Ottó Ph.D.

plasztikai sebész főorvos

KELEMED PLASZTIKAI SEBÉSZET, BUDAPEST & PÉCS

* 25 ÉV TAPASZTALAT * EMPATIKUS DISZKRÉT LÉGKÖR *

* PRÉMIUM SZOLGÁLTATÁS * ALL INCLUSIVE MELLNAGYOBBÍTÁS*

error: Védett tartalom !!